Veelgestelde vragen

Wat is Covid-19

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-Cov-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

Wanneer moet ik testen?

U laat zich testen als:

  • U klachten heeft die bij het coronavirus horen
  • U in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op het virus
  • U een melding heeft gekregen via de CoronaMelder app
  • U naar het buitenland wilt reizen

Wat is een sneltest (antigeentest)?

De antigeentest toont aan of er antigenen van het coronavirus in neus- en keelslijm aanwezig zijn. Het monster wordt aangebracht op de testcassette. Antigenen zijn eiwitten van het virus die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam.

Binnen hoeveel tijd heb ik de uitslag?

De sneltest geeft snel een uitslag. Na afname van het neus- en keelslijm wordt het monster aangebracht op de testcassette. Binnen 10 minuten is de uitslag af te lezen op de cassette. U weet dan of u positief of negatief getest bent.

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

De sneltesten van Abbot zijn RIVM goedgekeurd en daardoor betrouwbaar. Deze test heeft een sensitiviteit van 93.3% en een specificiteit van 99.4%.

Wat is het nut van het preventief testen van mijn personeel?

Het preventief laten testen van werknemers zonder klachten kan vroegtijdig besmettingen opsporen zodat u uw werknemers veilig aan het werk kunnen blijven. U denkt niet alleen aan de gezondheid van uw medewerkers maar ook houdt het testen de deuren van uw bedrijf open.

Afspraak maken of meer weten?

Neem vrijblijvend contact op.